Social Icons

.

петък, 25 септември 2015 г.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015

ИЗБОРИ 2015



Златко Живков-Монтана


Дилян Димитров-Монтана


Любомир Иванов-Монтана



Светлин Сретениев-Бойчиновци


Иван Барзин-Вълчедръм


Камелия Трифонова-Монтана


Иванка Делева-Монтана


Людмил Антов-Монтана

По шестима са кандидатите за кметове в четирите големи монтански общини. Ожесточена борба за горещия стол там предричат анализатори.
Основно издигнати от коалиции са кандидатите за кмет на Монтана. Поста ще си оспорват две дами и четирима господа. Камелия Трифонова е претендентът за кмет на “БСП-Лява промяна за Монтана”.  “Бъдеще за Монтана” предлага Иванка Делева. Дилян Димитров е кандидатът на ГЕРБ. Златко Живков е издигнат от “Заедно за Монтана”. Любомир Иванов е претендентът на “Единни за промяна”. Кандидатът на БДЦ е Людмил Антов. Всички те са водачи и на листи. Свои листи за общински съветници са регистрирали още тринайсет партии - Българска социалдемокрация, Национална републиканска партия, НФСБ, Солидарност, Нова алтернатива, ВМРО Българско национално движение, Атака, Движение 21, АБВ, Зелените, Социалдемократическа партия, Глас народен, Движение Напред България.
Три жени и трима господа ще се борят за кметския пост в Берковица. Димитранка Каменова е претендентът на ГЕРБ. “Заедно за община Берковица” издига Ванина Стоянова. Атака издига Елеонора Стоянова. Кандидатът на “Единни за Берковица” е Иван Иванов. Евгени Иванов е претендентът на БДЦ. “С инж. Милчо Доцов за хората от Община Берковица” издига Милчо Доцов. Те са и водачи на кандидатски листи. Съветници са регистрирали още Реформаторски блок, НФСБ, Народен съюз, БСП, Райно Иванова и Бисер Борисов са издигнати са независими съветници от инициативни комитети.
По трима от двата пола ще си оспорват поста във Вършец. Кандидатът на Реформаторския блок е Антоанета Коцина. Захаринка Николова е издигната от НФСБ. БСП предлага Олга Яничкова. Сашо Сълков е кандидатът на ЗС “Александър Стамболийски”. АБВ издига Благовест Христов. В надпреварата от името на ГЕРБ се впуска Иван Лазаров. Те всичките са водачи на листи. Кандидати за съветници регистрираха също ДПС, ВМРО Българско национално движение, Атака и РЗС.
Надпреварата в Лом ще е интересна, според специалистите. Четирима от претендентите за поста са кадри на ГЕРБ. Досегашният кмет Иво Иванов се явява в състезанието от името на Реформаторския блок. Преди дни той е напуснал партията на Бойко Борисов и се е влял в редиците на коалицията. Официалният кандидат на ГЕРБ е Пенка Пенкова, която вече бе начело на общината два мандата - първия спечели с НДСВ, а втория - като независим. На предишния местен вот бе победена от Иво Иванов, който тогава бе издигнат от ГЕРБ. Неотдавнашният лидер на общинската организация на формацията Пламен Цеков е претендентът за кмет на Движение 21. Народен съюз издига експредседателят на Общинския съвет в крайдунавския град Стефан Пантелеев, който преди време също бе част от ГЕРБ. БСП предлага за горещия стол Владимир Теофилов, който бе заместник-областен управител, а преди време бе и заместник-кмет в мандата на Пенкова. Коалиция “Единство” регистрира бизнесмена Борислав Борисов, под чието председателство завърши мандата на ОбС-Лом.
Кандидатите за кметския стол във Вълчедръм са петима.                                                                 Независимия кандидат Ангелина Емилова Шушлина. 
Коалицията “Народен съюз” издига Бранимир Видин,
Кандидатът на Атака е Лъчезар Лазаров.
ГЕРБ регистрира Румен Първин.
Очаквано претендетът на ЗС “Александър Стамболийски” е Иван Барзин, който има вече четири мандата зад гърба си.
В Чипровци са регистрирани само петима кандидати за кметове на общината, включително и две жени. Коалицията “За Чипровци” издига Юли Цветков, който бе председател на ОбС, за поста. Анатоли Първанов, който бе начело на миньорската община досега от името на ГЕРБ, е претендентът на Народен съюз за участие кметската надпревара. Захарин Замфиров, кметувал в предишния мандат, е издигнат от ЗС “Александър Стамболийски”. Антоанета Костова е кандидатът на БСП. РЗС предлага Ели Костадинова за кмет. ГЕРБ издига Пламен Петков.
Съветнически листи са регистрирали Атака, Глас народен, БДЦ и НФСБ.
Осем са претендентите за кмет на Бойчиновци. Огнян Андреев е предложението на Атака. Кандидатът на ГЕРБ е досегашният градоначалник Светлин Сретениев. АБВ пуска в надпреварата Тодор Тодоров. Глас народен издига Десислав Денков. БСП регистрира Михаил Михайлов. РЗС залага на Петя Първанова, а Движение 21 на Галина Здравкова. Славей Костодинов е предложен от Народен съюз.

Четири дами се впускат в надпреварата за кметския пост на Брусарци. Това са Юлия Каменова от коалицията “Заедно за община Брусарци”, Бойка Христова издигната от БСП, Миглена Григорова, предложена от Обединена България и Наташа Младенова от ГЕРБ. Претендент за горещия стол е и Деми Димитров от АБВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар