Social Icons

.

сряда, 14 октомври 2015 г.

ЕСЕНЕН САЛОН, 2015



В галерия „Кутловица“, гр. Монтана художници от областта и гости подредиха една много приятна и естетически издържана изложба…


…Есенният салон за мен означава няколко неща - традиция, приемственост и висок професионализъм. Тук са представени художници от местната гилдия, както и гости от София, Лом, Берковица и Вършец
Благодаря на всички, че намирате време да поддържате живо нещо, което е важно. Зная, че следващата седмица програмата също e много сериозна и тази есен ще има присъствие на утвърдени български автори и в двете галерии...     Това каза при откриването кандидата за пети мандат на коалиция „Заедно за Монтана“, Златко Живков.                                                                        





Есенният салон за живопис, графика и приложни изкуства е съвместна изява между дружество „Тенец” и представителството на Съюза на българските художници в Монтана. След десет години тук , отново гостуват художници от гр.  Лом. Представени са и утвърдени художници в съвременното българско изкуство - Румен Статков, Свилен Блажев и Йоана Кемилева. Техни работи са част от фонда на частни и държавни галерии в страната и чужбина, носители са на много български и международни награди .
В салона участва и академична група от Художествената академия и Софийския университет - Бисера Вълева, Боян Филчев, Лара Димитрова и Ана Цоловска, заедно със студенти- докторанти, сред които и нашата съгражданка Виолета Апостолова – носител на награда за млад автор от миналогодишната изложба „Тенец”.















На ценителите на изобразителното изкуство свои творби показват Венелин Захариев, Дончо Планински, Максим Тодоров, Илия Велев, Петко Петков, Теодоси Антонов, Николай Пенков, Господин Господинов-батко Джони, Любомир Мечков, Мартин Георгиев, Георги Паунов-Паунец и др.















Няма коментари:

Публикуване на коментар